Livet ! | Paulina Le Fort
Paulina Le Fort

Paulina Le Fort

Annons

Livet !

Hej allihopa 😘

Har länge nu suttit och funderat på hur jag ska skriva av mig lite om hur svårt det ibland kan vara att ha relationer till andra människor. Jag tror vi alla hamnar eller har hamnat där någongång.

Jag är en person som har väldigt svårt att säga nej! Och jag hamnar väldigt ofta i situationer där jag exempel gör tjänster eller saker jag egentligen inte vill eller orkar göra. Eller lyssnar på någons problem och är med andra ord psykolog. Har absolut inget emot det, men vem finns där när jag behöver? Eller varför komma med ett problem till mig om du inte vill höra sanningen eller vad jag tycker o tänker?!

Det är inte bara nu det har sett ut så utan hela mitt liv, har alltid varit för snäll för mitt eget bästa.

Och så har jag tyvärr under alla mina år träffat på människor som använt detta. Ibland med mening och ibland utan mening.

Men det har i längden fått mig att må psykiskt dåligt.

Det är inte det att jag inte vågar säga nej utan mer att jag får skuld känslor.

Men nånting har hänt, i somras nådde jag en punkt jag många gånger nått men inte vågat göra någonting åt, eftersom det alltid är lättast att befinna sig i sin bekvämlighets zoon!

Men med åren bygger man upp sina egna principer o moraler, man går många gånger emot sig själv , förlåter saker man egentligen inte känner att man borde eller vill, man accepterar saker man inte vill acceptera osv. Man går helt enkelt emot sig själv, och det resulterar i att man blir utmattad, ledsen trött m,m….

Så i början utav sommaren tog jag ett beslut om att gå på stöd samtal något som gav mig väldigt mycket. Det fick mig att ta beslut om mig själv och om hur min omgivning ska se ut !

Att börja våga säga NEJ och STOP, och våga erkänna för mig själv att nej det här gör ont eller att acceptera att jag är arg o besviken och att jag kanske vill vara det ett tag , att våga landa i mina egna känslor och känna efter , ok nu sitter jag i denna sits hur tar jag mig ur det här för mitt egna bästa och inte för någon annans bästa.

Att leva och andas för mig och inte för någon annan.

Jag är både fru och mamma men jag är också en människa, en egen person som inte är gjord utav stål utan som också har känslor!

Lätt har det absolut inte varit! Men kan ni tänka er hur sjukt lätt det egentligen är att tappa bort sig själv pga att hjälpa andra! Och då ställer man sig frågan hur och varför blev det så här?

Man gör ju något fint när man hjälper någon annan. Men sanningen är att alla tänker inte likadant och alla är inte lika ren hjärtade tyvärr.

Att ta beslutet att börja tänka på sig själv , ja det låter hur enkelt som helst men är det verkligen det? För vissa ja men för mig nej!

Så jag började säga ifrån , inte otrevligt även fast många har tyckt det, har även markerat att nej nu vill jag inte osv…

Och faktiskt också kunna svara ärligt när någon frågar hur du mår. Även fast jag alltid varit ärlig om hur jag mår så har jag även insett att det sorgligt nog finns människor som ibland kan njuta utav att det går dåligt för dig eller att du mår dåligt. Så ja vad gör man? Jo man bygger upp en fasad för att typ skydda sig själv. ( helt sinnessjukt!)

Och jag kan lova er att det bästa jag någonsin gjort är att gå prata ut med någon som ser sakerna från en annan synvinkel och som kan ge dig andra verktyg till andra lösningar. Och som kan bekräfta att ditt sett att se på saker o ting på stämmer! Och att det är helt ok att känna som du känner!

Helt helt UNDERBART!

Jag och min make har också bestämt oss för att gå på parterapi. Just pga det jag skrivit om, det har gjort så att jag och han tappt bort oss på vägen,det har fått oss att inse att vi är två totalt olika individer och vi tänker absolut inte alls likadant. Jag har fått honom ibland att göra saker han egentligen inte vill. ( inga dåliga saker) vissa saker som är självklara för mig , men inte för honom osv…och det har gjort att vi inte riktigt kommit överens om vissa situationer. Det händer väl alla par någongång? Så istället för att stå o stampa på samma ruta tog vi detta beslut.

Ett bra beslut anser jag, för att det är lätt hänt att man löser saker ytligt för ”fredens skull” men känslorna ligger fortfarande där inne och gror.

Så jag tror på att parterapi kan hjälpa oss och många par där ute som kört fast. Det betyder inte att det är slutet utan en ny början men nya möjligheter och nya lösningar på era problem.

Jag är oerhört tacksam för det jag har och för dom fina människorna som finns i mitt liv. Men ibland når man sina gränser och livet gör så att man lär sig något nytt och genom det utvecklas man som individ ❤️

Glöm inte att leva i nuet!

Tänka sig att jag fortfarande är lika kär i dig som då ❤️ älskar dig föralltid oavsett 😍

Massa kärlek // Pau ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Paulina Le Fort

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annica

    Så bra skrivet. Du är en underbar människa. Så fin och kärleksfull. Ge din kärlek till dem som förtjänar den och ger dig något lika fint tillbaka. Jag älskar dig fina vän och finns här för dig i vått och torrt ❤️❤️❤️

Annons
stats